Перемовини Путіна та Ердогана: наступні російсько-українські переговори відбудуться в Стамбулі

Президент Туреччини закликав російського президента до перемир'я
Головне
Перемовини Путіна та Ердогана: наступні російсько-українські переговори відбудуться в Стамбулі
Президент Туреччини Ердоган Фото: president.gov.ua
28 Березня 2022, 09:37
читать на русском

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган поспілкувався з російський президентом владіміром путіним та спонукав його до припинення вогню в Україні та покращення гуманітарних умов для мирних жителів.

За повідомленням агенції "Анадолу", президенти Туреччини та росії провели телефонну розмову у неділю, 27 березня.

На зустрічі обговорювалася остання ситуація в російсько-українській війні та переговорні процеси.

Наголошуючи на необхідності якнайшвидшого встановлення режиму припинення вогню та миру між росією та Україною та покращення гуманітарної ситуації в регіоні, президент Ердоган заявив, що Туреччина продовжуватиме всіляко сприяти цьому процесу.

Ердоган та путін домовилися, що наступна зустріч переговорних груп росії та України відбудеться в Стамбулі. Проте про конкретний час та місце їх проведення поки що не повідомляється.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу висловив сподівання, що ця зустріч призведе до угоди про припинення вогню та встановлення миру, передає BBC.

Раніше голова фракції "Слуга народу", член української переговорної делегації Давид Арахамія повідомив у Фейсбуці, що наступний раунд переговорів між Україною та росією відбудеться в очному форматі у Туреччині 28-30 березня.

Нагадаємо, у лютому президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган і азербайджанський лідер Ільхам Алієв запропонували організувати переговори з росією.

Читайте також