Перемовини з росією зараз схожі на ультиматум з боку РФ - Зеленський

Росіяни пропонують українцям забути, що в нас є своя земля, свій прапор та історія
Перемовини з росією зараз схожі на ультиматум з боку РФ - Зеленський
Зеленський Фото: president.gov.ua
4 Серпня 2022, 21:52
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський заявив, що переговори з росією зараз схожі на ультиматуми з боку РФ, а не на діалог.

Глава держави наголосив під час онлайн-зустріч з представниками африканських ЗМІ, що війни закінчуються перемовинами, але шлях до цих переговорів довгий та кривавий.

За його словами, останні три роки він намагався поговорити з російським диктатором владіміром путіним, проте у Кремлі відмовлялись організовувати розмову з диктатором.

Всюди вони говорять, що готові до діалогу. Але це брехня. Що це за діалог?... Вони нам зав'язують руки, відрізають язик, а потім кажуть, що готові говорити. Це не діалог, це терорист, який відчуває у собі силу і безжалісний до людського життя. Вони не пропонують діалогу. Вони пропонують нам здатися, прийняти їхній "мир", забути, що у нас є земля, прапор, що це наша історія, просто стерти нас, - сказав Зеленський.

Нагадаємо, що 26 липня очільник МЗС росії заявив, що москва ніколи не відмовлялася від переговорів з Україною, але відповіді від Києва немає.

У Міністерстві закордонних справ України вважають заяви про готовність РФ до переговорів черговим прийомом, щоб зупинити контрнаступ ЗСУ.

1