Перепис населення в Україні може бути не раніше 2025 року - Лібанова

Для проведення перепису повинна закінчитися війна
Головне
Перепис населення в Україні може бути не раніше 2025 року - Лібанова
Населення (Фото: Investory news)
26 Грудня 2022, 12:19
читать на русском

Всеукраїнський перепис населення в Україні відбудеться не раніше ніж після закінчення війни. Орієнтовна дата - не раніше кінця 2025 року.

Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" розповіла директорка Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Елли Лібанової.

"Під час війни перепис проводити не можна. І відразу після війни його теж не можна проводити. Я думаю, що якщо війна закінчиться до середини 2023 року, то наприкінці 2025 року, можливо, ми зможемо його (перепис - ред.) провести", - пояснила вона.

Наразі, за словами Лібанової, кількість населення України, за приблизними підрахунками, можна оцінити орієнтовно у 34-35 мільйонів.

"Зараз я говорю про кордони 2022 року (тобто перед війною, що було). А якщо з Кримом - то це ще два мільйони", – зазначила вона.

Водночас як додала Лібанова, широкомасштабна війна Росії проти України "дуже погано позначиться на населенні і на демографічній ситуації загалом".

Нагадаємо, Верховна Рада затвердила терміни проведення перепису населення в Україні, який проводитимуть не рідше, ніж раз на десять років.

Читайте також

1