Перевозив небезпечний вантаж: український літак АН-12 розбився у Греції (відео)

Попередня причина аварії - відмова одного з двигунів
Головне
Перевозив небезпечний вантаж: український літак АН-12 розбився у Греції (відео)
Місце катастрофи, фото: Associated Press

Сьогодні вночі, 17 липня, в Греції розбився український транспортний літак АН-12. Він перевозив небезпечний вантаж за маршрутом Сербія-Йорданія-Бангладеш.

Про це повідомив речник українського МЗС Олег Ніколенко в Facebook.

Вночі на півночі Греції зазнав катастрофи український транспортний літак АН-12, який перевозив небезпечний вантаж за маршрутом Сербія-Йорданія-Бангладеш. Екіпаж складався із восьми громадян України. Попередня причина аварії - відмова одного із двигунів, - сказав Олег Ніколенко.

За його словами, на базі консульства України в Салоніках створили оперативний штаб за дорученням міністра закордонних справ Дмитра Кулеби. Також на місце катастрофи вже прибули українські консули, які взаємодіють із рятувальниками та правоохоронцями Греції задля з'ясування усіх обставин катастрофи.

Своєю чергою за повідомленням видання EPT, український літак міг перевозити боєприпаси.

Ан-12 перевозив "небезпечний вантаж", характер якого поки не уточнюється, хоча перші ознаки вказують на те, що він перевозив боєприпаси, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що в районі, де сталася катастрофа літака, наявний сильний запах палаючого палива, хмара диму щільна, проте вогнище загорання маленьке.

Також українська "Авіакомпанія "Меридіан" заявила, що на борту літака перебувало вісім членів екіпажу, які були громадянами України. Вони загинули.

Міністр оборони Сербії Небойша Стефанович сербському виданню Blic, повідомив, що літак перевозив оборонну продукцію, замовником якої було Міністерство оборони Бангладешу. Тоді як українська компанія - є лише власником літака, а вантаж належить сербській компанії "Валір".

Також Стефанович наголосив, що літак не займався контрабандою зброї та не прямував до України.

Це не перший раз, у нас на початку червня була інформація, що в Україну везуть якусь зброю, виявилося, що це рейс і товари, які йшли в Алжир з нашої спеціалізованої промисловості, і в ній були всі необхідні дозвільні документи, - пояснив міністр.

Нагадаємо, 22 квітня о 09:00 ранку в Запорізькій області впав літак АН-26, який виконував технічний рейс. Внаслідок цього одна людина загинула та двоє отримали поранення.

1