Перша країна ЄС частково послаблює карантин

У Нідерландах відкриються музеї, бібліотеки та концертні майданчики
Перша країна ЄС частково послаблює карантин
Карантин (фото: unsplash)
18 Листопада 2020, 13:49
читать на русском

Нідерланди пом'якшать частину карантинних обмежень через коронавірус.

Уряд заявив, що ситуація з заражуваністю почала поліпшуватися і посилені два тижні тому заходи можна пом'якшити. У країні відкриються музеї, бібліотеки та концертні майданчики.

З 19 листопада дозволено відкритися установам і організаціям у сфері культури - бібліотекам, театрам, концертним майданчикам, музеям, музичним школам.

Усередині приміщень діятиме вимога дотримуватися соціальної дистанції 1,5 м між відвідувачами. У театрах або кінотеатрах члени однієї сім'ї зможуть сидіти поруч, - зазначено у рішенні уряду Нідерландів.

Читайте також

Громадянам буде також дозволено приймати до трьох гостей на день вдома, за винятком дітей до 12 років. На вулиці разом можуть перебувати максимум чотири людини, які не належать до однієї родини.

Нагадаємо, у Європі дослідники підтвердили перший у Німеччині випадок передачі від тварини до людини вірусу, відомого як "вірус Сеула": спеціалісти підтвердили його наявність у пацієнтки та її домашнього улюбленця.

Цей хантавірус, або вірус Сеула, переважно зустрічається в Азії, та передається виключно пацюками. Вірус викликає важкі захворювання. Однак навіть за межами Азії є випадки передачі хантавірусу від тварин до людей.

1