Перша країна у світі ввела обов'язкову COVID-вакцинацію дітей

Уряд закуповує вакцину Pfizer, аби щепити неповнолітніх
Перша країна у світі ввела обов'язкову COVID-вакцинацію дітей
Вакцинація дітей Фото: ministeriodesalud.go.cr
7 Листопада 2021, 07:17
читать на русском

Коста-Рика стала першою країною у світі, яка зробила обов'язковою вакцинацію неповнолітніх проти COVID-19. Там уже 73% осіб віком від 12 до 19 років зробили хоча б одне щеплення.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства охорони здоров'я Коста-Рики.

Уряд Коста-Рики ухвалив рішення віднести COVID-щеплення до офіційної програми базової вакцинації. Наразі туди входять щеплення проти поліомієліту та вітрянки.

З 25 жовтня підлітки від 12 років можуть вакцинуватись проти коронавірусу. За вчасне щеплення дітей відповідають батьки, але вже з 15-річного віку неповнолітні можуть вакцинуватися і без їхнього супроводу.

Уряд планує внести й дітей від 5 до 11 років до обов'язкової програми щеплень. При цьому країна вже підписала угоду з Pfizer про постачання необхідної кількості доз для щеплення усіх дітей цієї вікової групи.

Як повідомляє Bloomberg, майже 74% костариканців отримали щонайменше одну дозу вакцини проти COVID-19. А 55% уже завершили вакцинацію.

Нагадаємо, що в Україні рекомендували щепити проти COVID-19 дітей 12-17 років, які не належать до групи ризику тяжкого перебігу COVID-19, але лише за умови наявності в них усіх обов’язкових рутинних щеплень.

Читайте також