Перше у світі біткоїн-місто побудують біля вулкана в Сальвадорі

Місто отримуватиме геотермальну енергію від вулкана
Перше у світі біткоїн-місто побудують біля вулкана в Сальвадорі
BitcoinCity Фото: https://twitter.com/nayibbukele
22 Листопада 2021, 14:29
читать на русском

Президент Сальвадору розповів про плани побудувати перше у світі біткоїн-місто біля підніжжя вулкану Кончагуа на південному сході країни.

Під час презентації цієї ідеї Наїб Букеле розповів, що BitcoinCity "стане ідеальним місцем для інвесторів криптовалюти та екосистемних компаній".

Букеле заявив, що місто хочуть побудувати у східному регіоні Ла-Юніон, воно отримуватиме геотермальну енергію від вулкана й у ньому інвестори не платитимуть податків, окрім податку на додану вартість (ПДВ).

Інвестуйте тут і заробляйте стільки грошей, скільки захочете. Це повністю екологічне місто, яке працює та живиться енергією від вулкана, - сказав він.

Президент Сальвадору зазначив, що місто буде спроєктованим так, щоб виглядати як символ криптовалюти з повітря.

Нагадаємо, 6 червня президент Сальвадора Найіб Букеле оголосив про плани легалізувати біткоїн у країні. Після цього парламент Сальвадора ухвалив закон, відповідно до якого криптовалюта стала офіційним платіжним засобом на території країни.

Відтак Сальвадор став першою у світі країною, яка узаконила біткоїни як платіжний засіб. Але Світовий банк відмовився допомогти Сальвадору запровадити в країні платіжну систему в біткоїнах через проблеми з екологічністю і прозорістю.

Фінансова комісія Законодавчих зборів Сальвадора затвердила трастовий фонд в розмірі 150 млн доларів для підтримки плану легалізації біткоїна.

Читайте також

1