Світовий банк відмовився допомогти Сальвадору запровадити платежі у біткоїнах

Банк вважає криптовалюту непрозорою та не надто екологічною
Світовий банк відмовився допомогти Сальвадору запровадити платежі у біткоїнах
Біткоїн (Фото: ПЛАС)
18 Червня 2021, 01:00
читать на русском

Світовий банк відмовився допомогти Сальвадору запровадити в країні платіжну систему в біткоїнах через проблеми з екологічністю і прозорістю.

Про це йдеться у заяві Світового банку, передає Reuters.

Це не те, що Світовий банк міг би підтримати, - заявив Світовий банк. - Ми сповнені рішучості допомагати Ель-Сальвадору безліччю способів, зокрема у забезпеченні прозорості інших валют і регуляторних процесів.

Раніше міністр фінансів країни Алехандро Селайя заявив, що країна звернулася за технічною допомогою до Світового банку, оскільки вона хоче використовувати Bitcoin як платіжний засіб нарівні з доларом.

Міністр також сказав, що поточні переговори з МВФ були успішними, хоча минулого тижня МВФ заявив, що зіткнувся з макроекономічними, фінансовими і правовими проблемами, пов'язаними з запровадженням біткоїна як платіжної системи.

Зазначимо, що Сальвадор став першою у світі країною, яка узаконила біткоїни як платіжний засіб. Відповідно до закону, в країні мають створити інфраструктуру під платежі в криптовалюті. На це Сальвадор має 90 днів.

Уряд Сальвадору має створити криптогаманець, вартість токенів в якому досягне 150 мільйонів доларів. Це дозволить швидко обмінювати криптовалюту на долари.

Читайте також наш матеріал: Криптовалюта завойовує світ: чи витіснять біткоїни долари і золото.

Читайте також

1