Перші осінні вихідні будуть дощовими: прогноз гідрометцентру

Температура повітря в Україні поступово знижуватиметься
Перші осінні вихідні будуть дощовими: прогноз гідрометцентру
Дощ. осінь (Фото: shutterstock)
3 Вересня 2022, 09:18
читать на русском

У перші осінні вихідні в Україні стане ще прохолодніше. У суботу, 3 вересня, місцями температура вдень впаде до +13°...+16° і в багатьох областях на заході, в центрі та на півдні пройдуть дощі. У неділю, 4 вересня, погода стабілізується - дощі залишаться лише в окремих областях, а стовпчики термометрів поповзуть вгору. Крім півдня та сходу - там температура ще знижуватиметься.

Про це повідомляє  Укргідрометцентр.

У суботу, 3 вересня на всій території України очікується дощ, місцями - з грозами. Останні очікуються на сході та півдні України. У контексті цього температура повітря в цих регіонах варіюватиметься в межах +23…+25 вдень та +12…+15 вночі. На решті території України буде в рази холодніше - +15…+17 вдень та вночі - +7…+12 залежно від області.

У неділю, 4 вересня, спостерігатиметься невелика хмарність. Але дощів не очікується на більшій частині України, окрім східного регіону. Опади пройдуть у Луганській та Донецькій областях (з грозами) та в Харківській - без них. Температура повітря очікується вдень - +16...+21 вдень та +8...+12 вночі. Найхолодніше буде на заході та в центрі України, а найтепліше - на півдні.

Нагадаємо, що над територією України впродовж осені переважатиме область високого тиску, особливо у західних, північних, центральних та південних областях.