Перших "національних легенд" нагородили в Україні новими відзнаками - фото

Серед нагороджених - семеро відомих українців
Перших "національних легенд" нагородили в Україні новими відзнаками - фото
Вручення відзнаки “Національна легенда” Фото: president.gov.ua
23 Серпня 2021, 09:15
читать на русском

Президент Володимир Зеленський уперше вручив відзнаку "Національна легенда України" видатним особистостям. У церемонії, яка відбулася в Маріїнському палаці, також взяла участь перша леді Олена Зеленська.

Як повідомили у пресслужбі Офісу президента, глава держави зазначив, що гордий вручити ці нагороди сучасникам, які стали легендами.

Ми вважаємо всіх вас дійсно легендами нашої країни. Живими легендами. Найповніший і найголовніший зміст саме в тому, що перед нами – живі легенди. Вдячний, що народився, живу і з дитинства знаю вашу творчість, результат вашої роботи в культурі, спорті, мистецтві. Тому хочу разом з дружиною вас привітати, – сказав Зеленський.

На думку президента, українські вулиці та проспекти варто називати на честь талановитих постатей сучасності, які "живуть поруч з нами, ходять поміж нас".

Я започаткував нову державну нагороду – "Національна легенда України". Щороку ми будемо відзначати нею наших видатних земляків, які досягли вершин у галузі культури, спорту, науки. Сьогодні перші відзнаки отримали сім видатних українців. Сім великих імен. Сім національних легенд, – сказав Зеленський під час вручення нагород.

Цьогоріч відзнаку "Національна легенда України" одержали: співачка, народна артистка України та Герой України Софія Євдокименко-Ротару; поет-пісняр, драматург, сценарист, народний артист та Герой України Юрій Рибчинський; генеральний директор – художній керівник Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України імені Павла Вірського, народний артист та Герой України Михайло Вантух; живописець, народний художник України Іван Марчук; артистка балету, балетмейстерка, народна артистка України Олена Потапова; заслужений майстер спорту, заслужений тренер України Олег Блохін. Відзнаку, присуджену посмертно композитору, народному артисту та Герою України Мирославу Скорику, Президент вручив його дружині Адріані Ярославівні.

Читайте також