Перший масштабний інструмент електронної демократії: Зеленський презентував нову послугу в "Дії"

Українці зможуть проходити опитування у додатку
Перший масштабний інструмент електронної демократії: Зеленський презентував нову послугу в "Дії"
Зеленський на презентації послуг у Дії Фото: president.gov.ua
8 Лютого 2022, 14:27
читать на русском

Нову послугу у застосунку "Дія", яка називається "Опитування", презентував український президент Володимир Зеленський 8 лютого.

Під час Diia Sаmmit в Києві глава держави розповів, що це стане першим кроком до безпосереднього народовладдя.

Зеленський нагадав, що пряме народовладдя є одним із ключових пунктів його президентської програми.

Сьогодні ми робимо на цьому шляху перший крок – у "Дії" запускається послуга "Опитування" - перший масштабний інструмент електронної демократії. Для мільйонів громадян це можливість висловлювати свою позицію та впливати на рішення для держави, можливість швидко дізнатися думку людей з будь-яких питань у режимі реального часу й реальних цифр. Ну а для всіх нас – це фактично старт цифрового народовладдя, – сказав він.

Президент зауважив, що перші запитання не складні, "не доленосні для країни" та є радше тестуванням цієї функції. Зокрема, вони стосуються нових цифрових послуг, що віднині з’явилися в додатку "Дія".

Нагадаємо, президент Зеленський під час Diia Sаmmit в Києві анонсував послугу єСмартфон. Пенсіонери 60+ із зеленим ковідним сертифікатом отримають від держави смартфони з пільговим тарифом на інтернет-послуги.

Ініціатива спрямована на спрощення доступу до державних послуг людям похилого віку: у межах нової державної програми передбачається закупівля сучасних смартфонів, які безоплатно роздадуть вакцинованим громадянам України, старшим за 60 років, щоб вони могли безперешкодно отримувати державні послуги у застосунку "‎Дія".

Читайте також