Петиція про скасування карантину вихідного дня набрала необхідні 25 тисяч голосів

Адміністрація президента повинна протягом трьох робочих днів повідомити про початок її розгляду
Петиція про скасування карантину вихідного дня набрала необхідні 25 тисяч голосів
Петиція Фото: (depositphotos)
13 Листопада 2020, 20:43
читать на русском

Електронна петиція про скасування карантину вихідного дня, розміщена 10 листопада на сайті президента України, набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів.

Про це свідчать дані сайту президента України.

У петиції, автором якої є Катерина Єгорова, громадськість, представники бізнесу та експерти ринку висловлюють категоричний протест ініціативі введення карантину вихідного дня та вимагають:

1. Не вводити в дію карантин вихідного дня, а в разі його введення скасувати!

2. Скасувати в Києві та інших містах України заборону на здійснення підприємницької діяльності як в цілому так і з обмеженням часу.

3. При прийнятті законодавчих та нормативних актів суворо дотримуватись Конституційних гарантій на підприємницьку діяльність, працю, соціальний захист та гарантій на відшкодування за рахунок держави чи органів місцевого самоврядування матеріальної та моральної шкоди, завданої незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю органів державної влади.

4. Проводити консультації з громадськістю та представниками бізнесу кожного разу та з усіх питань щодо формування та реалізації державної політики згідно з постановою Кабінету Міністрів України № 996 від 03.11.2010, зокрема щодо встановлення карантину та запровадження протиепідемічних заходів, врахування органами виконавчої влади у своїй роботі пропозицій громадськості та бізнесу для розв’язання суспільно значущих проблем.

Відтак, згідно з порядком розгляду електронних петицій до президента України, згадане звернення громадян повинні почати опрацьовувати в Офісі президента.

Не пізніше, ніж через три робочі дні на сайті президента, в розділі електронних петицій, має з`явитися інформація про те, що петицію почали розглядати.

Підготовлені пропозиції та проєкт відповіді на електронну петицію протягом семи робочих днів з дня оприлюднення інформації про початок розгляду електронної петиції вносяться главою Офісу президента або його заступником на розгляд президентові України.

Офіс президента не пізніше наступного робочого дня після закінчення розгляду електронної петиції має розмістити на сайті президента публічне оголошення про підтримку або непідтримку президентом України електронної петиції та оприлюднити відповідь президента на петицію.

Читайте також

Нагадаємо, 11 листопада уряд офіційно впровадив карантин вихідного дня.

Під час карантину вихідного дня в Україні працюватимуть лише: продуктові магазини; аптеки, у т. ч. і ветеринарні; транспорт та АЗС. Своєю чергою, заклади громадського харчування будуть працювати тільки на виніс. МОЗ рекомендує закривати торговельні центри, а також не проводити масові та культурні заходи.

Буде також заборонена робота спортивних залів, фітнесцентрів, басейнів, ТРЦ, магазинів, що не торгують продовольчими товарами тощо.

Голова Держспоживслужби Києва Олег Рубан заявив, що якщо після введення карантину вихідного дня кількість хворих на коронавірус не зменшиться, тоді можливе введення повного локдауну.

1