Під будівництво Кільцевої обхідної дороги навколо Києва у людей почали вилучати приватні землі

Відповідне розпорядження підписав голова Київської ОДА
Важливо
Під будівництво Кільцевої обхідної дороги навколо Києва у людей почали вилучати приватні землі
Будівництво доріг Фото: сторінка Укравтодору у Фейсбуці
10 Січня 2022, 03:55
читать на русском

У Київській області почали вилучати перші приватні землі під будівництво Кільцевої обхідної дороги навколо Києва. Перші розпорядження підписав голова Київської ОДА Василь Володін.

Про це Володін розповів в інтерв'ю "KиївVласть".

За його словами, йдеться про 18-кілометровий відрізок дороги на ділянці, яка об'єднує траси Київ-Ковель і Київ-Чоп. Пошук підрядника на указану ділянку вже оголошено. Крім того, Службою автомобільних доріг Київської області вже проєктується низка інших ділянок майбутньої траси.

Близько двох тижнів назад підписував розпорядження по земельних ділянках Макарівської, Дмитрівської громад, - зазначив голова Київської ОДА.

Київська обхідна дорога. Фото: kyiv.comments.ua

Володін вважає, що одних проблем щодо вилучення приватних земель під це будівництво не повинно виникнути. Оскільки у держави є конституційне право вилучати приватну власність для суспільних потреб з відповідною компенсацією. Розмір компенсацій за вилучені землі буде розраховуватись за нормативно-грошовою оцінкою.

Я проводив нараду із головами громад, Службою автомобільних доріг. Йдеться про те, що викуп буде за нормативно-грошовою оцінкою, а не експертною. Є зацікавлені особи, які хочуть продати землю за космічні кошти. Але цього не буде, - зазначив він.

За словами Володіна, будівництво першої ділянки планується завершити за рік, але спочатку потрібно дочекатись результатів тендеру.

Мені б, звісно, цього не хотілось, але можуть бути суди. Можуть бути інші перешкоди, які не дадуть рухатись так, як нам хотілось би. Але фізично, коли є фінансування, потужна компанія, 18 кілометрів за рік зробити можливо, — підсумував він.

Нагадаємо, Велика окружна дорога довкола Києва має на меті розвантажити від транзитного транспорту столицю. За словами Василя Володіна, ця дорога має величезне значення для області, адже тут будуть побудовані інфраструктурні об'єкти: заклади громадського харчування, готелі. Відповідно, це – робочі місця та податки, які будуть йти на розвиток громад. І додав, що цей проєкт вирішить й екологічне питання, яке також важливе для столиці. Адже, у переважній більшості, вантажний транспорт буде користуватися обхідною дорогою.

Читайте також наш матеріал: Податки зі свого городу та обов’язкова математика у ЗНО: що принесе українцям 2022 рік

Читайте також