В "Укравтодорі" пояснили, чому відремонтовані дороги швидко руйнуються

Якість доріг залежить від технології, а не від того, хто їх будує
В "Укравтодорі" пояснили, чому відремонтовані дороги швидко руйнуються
Ремонт доріг (фото: УНІАН)
19 Березня 2021, 12:41
читать на русском

В "Укравтодорі" розповіли, чому відремонтовані дороги в Україні швидко руйнуються. Це відбувається тоді, коли будівництво відбувається не за технологією.

Про це повідомив голова "Укравтодору" Олександр Кубраков в етері програми "Право на владу".

За його словами, коли будівництво відбувається за технологією, здійснюється незалежний технічний нагляд, беруть участь як українські, так і міжнародні компанії, дороги будуть якісними, вони не будуть швидко руйнуватися та зможуть зберегтися на роки.

І навпаки, якщо все робиться не за технологією, якщо просто робиться верхній шар, а інше залишається, то такий результат і маємо. Тут незалежно, чи турецька компанія, чи українська. Тут просто питання до технології і як до проєкту, - зазначив Кубраков.

Читайте також

Він додав, що в Україні лише перед Євро-2012, окрім 2020 року, дороги робили масштабно і вони досі в нормальному стані. Тобто ті дроги, які збудовані, за весь інший період руйнуються, або зруйнувалися.

Чому більшість об'єктів, які були збудовані тоді, в нормальному стані? Тому що переважно – це були проєкти, фінансовані ЄБРР або Світовим банком. Тобто будувалися нові капітальні дороги з нормальною основою, - зазначив голова "Укравтодору".

Як повідомив Кубраков, минулого року 80% всіх доріг в Україні ремонтували з підсиленням основи. Також був нормальний технагляд.

Нагадаємо, що один кілометр нових доріг обходиться Україні у 170,5 мільйонів гривень (6 млн доларів). Саме стільки коштує автодорога першої категорії з асфальтобетонним покриттям.