Україна очікує на легалізацію цифрових активів і переходу до блокчейн-технологій, - експерт

Над стратегією розвитку ринку віртуальних архівів нині працює Мінцифри
Україна очікує на легалізацію цифрових активів і переходу до блокчейн-технологій, - експерт
Блокчейн (Фото: bitnewstoday)
19 Березня 2021, 13:08
читать на русском

Мінцифри розробляє стратегію розвитку ринку віртуальних архівів в Україні, але розуміння того, які саме механізми будуть залучені і як держава регулюватиме процеси досі немає.

Про це пишуть Українські новини.

Про перспективи легалізації цифрових архівів і переходу до блокчейну розповів фахівець з блокчейн-технологій в Україні, співзасновник компанії Prof-IT Богдан Прилепа.

Ми всі чекаємо легалізації криптовалюти в Україні і співпрацюємо з Мінціфри, бо це дасть потужний поштовх для розвитку економіки  і додасть прозорості державному апарату, адже блокчейн-технології з часом почнуть використовуватися в багатьох сферах життя держави, - заявив Прилепа (досьє Богдана Прилепи).

За словами айтівця, віртуальні активи розвиваються в світі досить потужно і легалізація криптовалюти дасть Україні нові інвестиції та економічне піднесення.

Читайте також

Прилепа також підкреслив, що залучення блокчейн-технологій  до державних процесів допоможе країні у боротьбі з корупцією і в цифровізації більшості бюрократичних процесів.

Зокрема, нотаріальна сфера зараз одна з найбільш корумпованих і перехід на блокчейн зможе викорінити цю проблему, - зазначив фахівець.

Крім того, на думку Прилепи, блокчейн-технології доцільно використовувати і в таких напрямках як  земельні кадастри, податки, комунальні платежі, потенційне електронне голосування тощо.

Нагадаємо, раніше Прилепа наголошував на тому, що закон про роботу в ІТ-галузі допоможе країні залучити інвестиції та буде вигідний державі. Тому ця сфера потребує ухвалення нового законодавства, що регулюватиме трудові відносини співробітників та компаній.