Під час коронавірусу в Україні поглибилась дискримінація ЛГБТ-спільнот

У соцмережах були некоректні висловлювання щодо сексуальної орієнтації
Під час коронавірусу в Україні поглибилась дискримінація ЛГБТ-спільнот
ЛГБТ, дівчата фото: pexels
6 Квітня 2021, 20:19
читать на русском

Під час пандемії коронавірусної хвороби поглибилася дискримінація представників ЛГБТІ-спільноти.

Про це заявила уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова під час щорічного звіту про стан дотримання та захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні.

Встановлено порушення права на рівність за ознакою сексуальних вподобань ЛГБТІ-спільноти. Ми виявили дискримінаційні висловлювання у ЗМІ, в тому числі від політиків і публічних діячів, - зауважила вона.

Зокрема, дискримінація представників ЛГБТІ-спільноти, а також громадян, які перебувають у цивільному партнерстві, поглибилася у час пандемії COVID-19.

Вони були позбавлені права відвідувати своїх партнерів у лікарнях. Не надавалася інформація про стан їхнього здоров'я, - пояснила Денісова.

Читайте також

Зазначається, що у 2020 році до неї надійшло 11 повідомлень щодо порушення рівності прав і свобод представників ЛГБТІ-спільноти. Крім того, під час моніторингу ЗМІ та соціальних мереж було виявлено 14 випадків дискримінації за ознаками сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності.

Аналіз повідомлень громадян та інформації, розміщеної у ЗМІ, засвідчує, що і надалі порушуються права і свободи представників ЛГБТІ-спільноти, зокрема, право на захист від дискримінаційних дій, неналежне розслідування злочинів на ґрунті нетерпимості за ознаками сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності, захист майнових та немайнових прав через неможливість укладення цивільного партнерства, - йдеться у доповіді.

Нагадаємо, що Європейський парламент оголосив територію Європейського союзу простором свободи для представників ЛГБТ-спільноти.

1