Під час коронавірусу зросла довіра до новин на 44% - Reuters Institute

Фінляндія - країна з найвищим рівнем загальної довіри
Під час коронавірусу зросла довіра до новин на 44% - Reuters Institute
Новини (фото: Pinterest)
24 Червня 2021, 02:08
читать на русском
Під час пандемії коронавірусу у світі зросла на 44% довіра до новин.

Про це йдеться у щорічному звіті про цифрові новини Reuters Institute, заснованому на опитуванні за участі понад 92 тис. споживачів онлайн-новин на 46 ринках.

Зазначається, що довіра до новин зросла в середньому на шість процентних пунктів після початку пандемії. Зокрема,  Фінляндія залишається країною з найвищим рівнем загальної довіри (65%), а США зараз мають найнижчий рівень (29%).

Телевізійні новини продовжували демонструвати високі показники споживання в деяких країнах. Тим часом в друкованих медіа спостерігався різкий спад, оскільки карантинні обмеження вплинули на фізичне поширення друкованих ЗМІ.

Соціальні мережі, як і раніше, широко використовуються для отримання новин, особливо серед молодих користувачів і людей з нижчим рівнем освіти.

Загалом 73% людей тепер отримують доступ до новин через смартфон. Основні новинні бренди та журналісти привертають найбільшу увагу до новин у Facebook і Twitter, але їх затьмарюють лідери думок і альтернативні джерела в таких мережах, як TikTok, Snapchat і Instagram.

Нагадаємо, що раніше Facebook, Google, Microsoft, Twitter та TikTok намагалися обмежити використання своїх ресурсів для поширення хибної або неправдивої інформації у сфері вакцинації.

1