Під час локдауну люди навчилися працювати онлайн - експерт

В Україні збільшилась кількість фрілансерів
Ексклюзив
Під час локдауну люди навчилися працювати онлайн - експерт
Жінка з телефоном Фото: facebook.com/NationalBankOfUkraine
9 Вересня 2021, 16:28

Під час локдауну люди навчилися ефективніше працювати онлайн у більшості галузей.

Про це кандидат економічних наук, доцент, незалежний фінансовий експерт Богдан Сторощук розповів ексклюзивно для Парламент.ua.

Як на мене, вплив локдауну на зайнятість виявився позитивним. По-перше, люди навчилися доволі ефективно працювати онлайн у більшості галузей, які це фізично дозволяють зробити. По-друге, стало набагато більше фрілансерів, люди ефективніше організовують свій робочий час, - заявив Сторощук.

Він зазначив, що власники деяких галузей, зокрема ресторанного бізнесу та торгівлі, змушені були підвищити зарплати, аби персонал повернувся на робочі місця.

Незважаючи на це, робочої міграції з України не стало менше, адже в галузях, у яких за кордоном працюють українці, зокрема будівництво, сільське господарство, хатні роботи, не може бути фрілансу.

Для некваліфікованих працівників, робітничих спеціальностей, медиків умови праці за кордоном, залишаються кращими, ніж на батьківщині, - додав експерт.

Нагадаємо, найімовірніше восени в Україні таки запровадять локдаун через ситуацію з поширенням коронавірусу. При цьому зарплати вчителів та інших держпрацівників можуть зменшити.

Читайте також