Експерт розповів, чи оголосять локдаун восени та як це вплине на зарплати

Локдаун потягне за собою недовиконання державного та місцевих бюджетів
Ексклюзив
Експерт розповів, чи оголосять локдаун восени та як це вплине на зарплати
Карантин, локдаун в Україні (фото: УНІАН)
9 Вересня 2021, 15:46
читать на русском

Найімовірніше восени в Україні таки запровадять локдаун через ситуацію з поширенням коронавірусу. При цьому зарплати вчителів та інших держпрацівників можуть зменшити.

Про це Парламент.UA розповів кандидат економічних наук, доцент, незалежний фінансовий експерт Богдан Сторощук.

Тут треба починати з того, коли і як ухвалять рішення про локдаун, але ухвалюватимуть його набагато обережніше і тягнутимуть скільки це буде можливо, виходячи з можливостей насамперед медицини. Але якщо іншого виходу не буде, а ймовірно так і станеться, то локдаун все ж оголосять, - сказав експерт.

Сторощук вважає, що новий локдаун потягне за собою недовиконання державного та місцевих бюджетів, а уряд влітку не зробив нічого, аби цьому запобігти.

Щодо того, що бюджет не страждатиме, то попри заяви Мінфіну, очевидно, що це не так. Втрати будуть, але вони будуть меншими, ніж від попереднього локдауну, оскільки влада і бізнес вже досить добре пристосувалися до роботи в умовах обмежень. Найбільше недорахуються саме місцеві бюджети, оскільки саме податки, які сплачуються до місцевих бюджетів, при локдауні мінімізуються. Тому ймовірність затримок зарплат бюджетникам існує, - додав він.

Нагадаємо, що лікар-імунолог Андрій Волянський вважає, що до України вже прийшла нова хвиля коронавірусу, яку спричинив штам "Дельта". На початку осені необхідно очікувати на пік захворюваності.

Читайте також наш матеріалНебезпека "Дельти": хвороба розвивається швидше, а нюх фактично не пропадає 

Читайте також

1