Під час полювання застрелили колишнього заступника воєнкома Миколаївської області

Чоловікові вистрелили у груди з мисливської рушниці
Під час полювання застрелили колишнього заступника воєнкома Миколаївської області
Рушниця (Фото: Охотничий портал)
6 Грудня 2021, 13:52
читать на русском

Під час полювання у Миколаївській області загинув волонтер, колишній заступник керівника Миколаївського обласного територіального центру комплектування та соцпідтримки підполковник Олександр Жолудь.

Про це повідомляє видання "Преступности.НЕТ" з посиланням на співрозмовника у ДБР.

Зазначається, що нещасний випадок стався 4 грудня за межами села Михайлівка Миколаївського району.

Джерело повідомило, що компанія чоловіків приїхала на полювання на загальновійськовий полігон "Широкий лан" вранці, хоча на його території немає офіційно зареєстрованих мисливських угідь. Один із чоловіків вистрілив із рушниці та смертельно поранив у груди 44-річного знайомого.

Фото: mk.news

Чоловіки навіть фактично не встигли розпочати полювання, як у руках одного з них, командира батальйону тероборони Центрального РТЦК підполковника Василя Рогози, вистрілила рушниця. У цей момент Жолудь був поруч із ним. Дріб потрапила у нього з відстані в один метр, поранення виявилося смертельним, - пише видання.

Журналістам вдалося дізнатися, що загалом на полювання приїхало четверо: Жолудь, Рогоза, військком області Сергій Іванов та ще один його заступник.

Підозрюваного Рогозу затримали у порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Співрозмовник видання зазначив, що "у Миколаївському теруправлінні ДБР приховують інформацію про участь у полюванні військкома Іванова на території 235-го центру підготовки військових частин та підрозділів".

Смерть Олександра Жолудя підтвердила волонтерка Ольга Малярчук:

У поліції також повідомили про нещасний випадок на полюванні.

За даними правоохоронців, загиблий ексвійськовий приїхав на полювання разом зі знайомими, які є діючими військовослужбовцями.

За вказаним фактом було розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 115 КК України "Умисне вбивство". Мисливську рушницю правоохоронці вилучили. 48-річного громадянина, який смертельно поранив постраждалого, затримали у порядку статті 208 КПК України. Слідчі відділення поліції №5 Миколаївського районного управління повідомили затриманому про підозру. Санкція інкримінованої статті передбачає до п’ятнадцяти років ув’язнення. Розслідування триває, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у листопаді у селі Травневе в Чернігівській області чиновник із ДСНС на полюванні підстрелив патрульного.

Читайте також

1