Під Києвом викрали та вбили ветерана АТО

Підозрюваних у злочині затримали
Під Києвом викрали та вбили ветерана АТО
Олександр Мандич Фото: Svitlana Olishevskaya у Фейсбуці
29 Березня 2021, 10:00
читать на русском

У Київській області знайшли вбитим ветерана АТО та учасника Революції Гідності Олександра Мандича.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці колишній народний депутат Ігор Мосійчук.

Декілька днів тому невідомі викрали з дому Олександра Мандича, а вже сьогодні його знайшли зарізаним в лісі. Олександр був справжнім громадським активістом, пройшов палаючі барикади Майдану і війну на Сході, а згинув від ножа в спину від покидьків, - написав Мосійчук.

Друзі загиблого повідомляють, що чотири дні тому троє в масках викрали його прямо з квартири. За їхньою інформацією, вбивць затримано і вони, нібито, зізналися у злочині.

Читайте також

Тим часом Київська міська прокуратура на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила, що підозрюваних у вбивстві активіста затримано.

Затримано та повідомлено про підозру трьом особам, причетним до викрадення та вбивства громадського активіста та добровольця, - йдеться у повідомленні.

Згідно з матеріалами слідства, пізно ввечері 24 березня 2021 вказані особи, перебуваючи в квартирі 37-річного потерпілого на Печерську, близько години утримували його проти волі та били. Після цього напівпритомного чоловіка силоміць посадили в автомобіль та вивезли у невідомому напрямку.

У ході слідчих дій з’ясувалося, що зловмисники вбили викраденого та сховали його тіло у закинутій канаві на Київщині.

В неділю, 28 березня, тіло загиблого з множинними травмами, у тому числі ножовими пораненнями, було знайдено. Експерти встановлюють причину смерті та механізм заподіяння травм. Слідчі дії тривають. Встановлюються мотив злочину та можливі співучасники. Також вирішується питання щодо обрання підозрюваним безальтернативних запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою, - повідомили у прокуратурі.