Під пиво з травою інспекторка Держпраці та "Слуга народу" вигадували фейкові доноси

Аби потім приходити до підприємців із позаплановими перевірками
Під пиво з травою інспекторка Держпраці та "Слуга народу" вигадували фейкові доноси
Інспекторка Держпраці та “Слуга народу” (фото: скрін)
11 Грудня 2020, 16:36
читать на русском

Чиновниця Державної служби України з питань праці разом із депутатом від "Слуги народу" вигадували скарги на роботу бізнесу, аби отримати підстави для "позапланових перевірок".

Про це йдеться у відеоблозі Слідства.Інфо "Таємниці слідства".

У відео видно, як інспекторка Держпраці Дніпропетровської області Світлана Мельничук разом із депутатом Новомосковської міськради від "Слуги народу" Сергієм Алєксєйчєнком сидять за столом та вигадують скарги від неіснуючих людей — нібито працівників певних ФОПів.На підставі цих вигаданих заяв Світлана Мельничук потім приходить до підприємців із позаплановими перевірками.

Спершу вони уявляють себе умовним працівником Коваленком, обвальником мяса у ФОП Самєдов, що має магазини з халяльними продуктами у Дніпрі. Він просить перевірити працедавця через неофіційне працевлаштування.

Читайте також

А вже через два тижні служба навідується до ФОПа Самєдова із перевіркою.

У результаті 10-денної перевірки інспектори встановили порушення трудового законодавства, які тягнуть на сотні тисяч гривень штрафів, - повідомляють у Слідство.Інфо.

Ельшан Самєдов, власник бізнесу, порушення підтвердив: у магазині працював стажер, що не був офіційно працевлаштованим. Після перевірки його оформили офіційно.

Нагадаємо, що рівень освіти в Україні важко назвати бездоганним, однак знаходяться й ті, хто навіть її не може чи не хоче здобувати. Згідно із законодавством без вищої освіти не можливо влаштуватись на державну службу. Це породило в Україні практику підробки дипломів.

Більше читайте у нашому матеріалі: Фейкові дипломи у високопосадовців: від міністрів і депутатів до президента

1