Під загрозою життя сотні українців: Денісова закликала відновити обмін полоненими

Окупанти заблокували процес переведення осіб
Важливо
Під загрозою життя сотні українців: Денісова закликала відновити обмін полоненими
Людмила Денісова (фото: УНІАН)
9 Серпня 2021, 18:28
читать на русском

Омбудсмен Людмила Денісова закликала негайно відновити обмін полоненими, оскільки під загрозою перебувають життя сотень громадян України.

Про це вона повідомила у Telegram.

Отримала шокуючу звістку про вбивство наших співгромадян у Кіровській виправній колонії №33, розташованій на тимчасово окупованій території Донецької області. Всі загиблі були засудженими до початку військової агресії на Сході. Один з убитих звертався до мене із заявою перевести його для відбування покарання на підконтрольну уряду України територію, - написала вона.

Проте, процес переведення осіб з непідконтрольних уряду України територій заблоковано окупаційною владою. Передача засуджених з тимчасово окупованої території Донецької області не здійснюється з початку 2019 року, що зробило їх заручниками ситуації.

Наразі на переведення з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей чекають 450 громадян України, серед них 70 – довічників, - підкреслила вона.

Омбудсмен вимагає терміново вжити заходів реагування на факт вбивства українських громадян та розблокування процесу переміщення 450 засуджених.

Підкреслюю, що цей процес (обміну полоненими - ред.) повинен бути невідкладно відновлений, адже під загрозою життя сотень наших співгромадян, - сказала Денісова.

Нагадаємо, що на сьогодні зниклими безвісти на окупованому Донбасі вважаються 258 осіб, з них 67 військовослужбовців.

Читайте також

1