Окупанти в Криму увірвалися до храму та завадили богослужінню - Денісова

Проти настоятеля церкви склали протокол
Важливо
Окупанти в Криму увірвалися до храму та завадили богослужінню - Денісова
Богослужіння, церква (фото: УНІАН)
9 Серпня 2021, 11:23
читать на русском

Правоохоронці в окупованому Криму вдерлися до храму Кримської єпархії Православної Церкви України в селі Балки та зупинили ранкове богослужіння.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Напередодні підконтрольні Росії "силовики центру боротьби з екстремізмом" увірвалися в храм Кримської єпархії Православної Церкви України в селі Балки Білогірського району та змусили настоятеля архімандрита Даміана зупинити ранкове богослужіння. Вони повідомили, що священник нібито звершував молитву не відповідно до російського законодавства та почали складати протокол, - написала омбудсманка.

ВОна наголосила, що переслідування членів релігійних організацій у Криму є грубим порушенням 18 статті Загальної декларації прав людини та 9 статті Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, згідно з якими кожен має право на свободу думки, совісті та релігії. Крім того, Женевською конвенцією заборонено застосування законів країни-агресора на окупованій території.

Денісова закликала міжнародну спільноту посилити дипломатичний і санкційний тиск на Російську Федерацію та засудити дії, які порушують права громади Православної церкви України в Криму.

Нагадаємо, 5 серпня кримського татарина Ільвера Аметова засудили до 8 місяців обмеження волі за начебто "незаконне придбання та зберігання зброї".

Читайте також