Підбирав "кадри" для терористів: командира розвідгрупи бойовиків засудили до 9 років (фото)

Чоловік воював проти українських захисників та збирав дані про ЗСУ
Підбирав "кадри" для терористів: командира розвідгрупи бойовиків засудили до 9 років (фото)
Бойовик “ДНР” / Фото: ssu.gov.ua
31 Січня 2022, 15:32
читать на русском

Командира розвідувально-диверсійної групи "ДНР", який збирав інформацію про ЗСУ та підбирав "кадри" для терористів, було засуджено до 9 років позбавлення волі.

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України, зазначивши, що відомство продовжує системну роботу щодо викриття та притягнення до відповідальності учасників незаконних збройних формувань так званих "Л/ДНР".

За матеріалами слідства, мешканець Сарненського району Рівненської області у квітні 2014 року вступив до терористичної організації "ДНР". Він пройшов спеціальний вишкіл з бойової підготовки і згодом брав участь у боях проти українських військових, зокрема, під час активної фази боїв за Дебальцеве у 2015 році.

Окрім цього, бойовик збирав розвіддані щодо підрозділів ЗСУ на сході нашої держави. Інформацію щодо кількості, розташування позицій та передислокації українських військ він передавав через "кураторів" представникам спецслужб РФ.

За завданням російських "кураторів" бойовик займався також підбором кадрів для розвідувально-диверсійних груп ворожого угруповання "Оплот". Він навчав учасників терористичних організацій веденню розвідувально-підривної діяльності проти військових, - йдеться у повідомленні.

Наразі чоловік переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території Донецької області. Засудженого оголошено у розшук.

Бойовик "ДНР" / Фото: ssu.gov.ua

Бойовик "ДНР" / Фото: ssu.gov.ua

За матеріалами СБУ, Рівненський міський суд визнав зловмисника винним у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді 9 років позбавлення волі.

Початок терміну відбування покарання обчислюється з моменту його затримання та приведення вироку до виконання.

Нагадаємо, що у Дніпрі набув законної сили вирок суду за фактом вчинення терористичного акту - збиття ракетною установкою військово-транспортного літака Іл-76 Збройних Сил України. Внаслідок попадання снаряду в літак, він загорівся і впав, дев’ять членів екіпажу та сорок військовослужбовців загинули.

Читайте також

1