Підняти військовий збір і податки на дорогі покупки - нардепка Підласа розповіла про пошук грошей на мобілізацію

Депутатка від "Слуги народу" розповіла про своє бачення податкових новацій.
Головне
Підняти військовий збір і податки на дорогі покупки - нардепка Підласа розповіла про пошук грошей на мобілізацію
Роксолана Підласа. Фото: пресслужба партії Слуга народу
18 Січня 2024, 11:37
читать на русском

У "Слузі народу" пропонують оподатковувати купівлю нового iPhone і платити більше податків з зарплати в 20 000 грн.

Такі ідеї  висловила народна депутатка від фракції "Слуга народу" та голова парламентського комітету з бюджету Роксолана Підласа в ефірі телемарафону.

"Новий iPhone за 60-70 тисяч грн може оподатковуватись, - сказала Роксолана Підласа, відповідаючи на питання, де брати гроші на мобілізацію.  - Якщо ви заробляєте понад 20 000 грн, то ви могли б сплачувати військовий збір не 1,5%, а 3%. Треба подумати про податки на розкіш".

Нагадаємо, раніше нардепка Ольга Василевська-Смаглюк розповідала, що народні обранці замислюються про впровадження додаткового "мобілізаційного збору" з метою відшкодування витрат на посилення мобілізації в Україні. Але, таке нововведення стосуватиметься не всіх українців.

"Якщо закон про чергову хвилю приймуть, на неї знадобиться понад 300 мільярдів гривень. Це за дуже скромними підрахунками. Зараз один день війни коштує 5 мільярдів. Після ухвалення закону день війни значно подорожчає. А в казні що? Казна чекає траншу, якого досі немає ”, - написала нардеп.

Василевська-Смаглюк закликає "навести лад на митниці", де за її даними, недоотримання сягає 22 мільярдів грн і пропонує звернути увагу на зарплати у держсекторі, держпідприємствах та муніципалітетах.

Перед тим в Офісі президента розглядали ідею встановлення броні від мобілізації для тих, хто платить високі податки. Однак потім від неї відмовилися, назвавши дискримінаційною.