Підозру у держзраді повідомили колишньому ведучому телеканалу "Інтер" Юрію Коту

У 2014 році Кот переїхав до рф, де почав працювати на пропагандистів
Підозру у держзраді повідомили колишньому ведучому телеканалу "Інтер" Юрію Коту
Юрій Кот / Фото з Telegram
5 Серпня 2022, 19:44
читать на русском

Колишньому українському телеведучому Юрію Коту повідомили про підозру в державній зраді.

Про це йдеться на сайті Офісу генпрокурора. Справа за фактом державної зради була порушена відносно Кота 17 травня поточного року.

У повідомленні про підозру йдеться, що з квітня по травень поточного року Кот розміщує у своєму телеграм-каналі "Юрий Кот — Быть добру!" викривлену інформацію стосовно історичних та політичних фактів та розповсюджує прокремлівські наративи, дискредитуючи українців.

За даними слідства, Кот під час Революції Гідності був ведучим київського Антимайдану. А у 2014 році переїхав до рф, де почав працювати в державному інформагентстві "росія сьогодні" та "News Front", де займався інформаційним викривленням подій на Євромайдані.

Встановлено, що Кот Ю.В. підтримує керівництво рф щодо початку військових дій в Україні. Зокрема, у своїх виступах на відеозаписах у мережі Інтернет, ЗМІ підтримував політику рф та має проросійські погляди. Його виступи переважно підготовлені на замовлення посадовців рф та установ і російських медійних центрів,- йдеться у повідомленні про підозру.

Крім цього, у період з 2007 по 2014 рр. Юрій Кот працював у Національній суспільній телерадіокомпанії України та на телеканалі "Інтер".

Нагадаємо, що Державне бюро розслідувань 3 серпня провело обшуки на телеканалі "4 канал" депутата-зрадника Олексія Ковальова.

Читайте також