Підозрюваному у вбивстві та підпалі в Білогородці загрожує довічне - Геращенко

Чоловік співпрацює зі слідство та перебуває в ізоляторі
Підозрюваному у вбивстві та підпалі в Білогородці загрожує довічне - Геращенко
Вибух у Білогородці Фото: ДСНС
23 Червня 2021, 14:47
читать на русском

Підозрюваного в умисному вбивстві та підпалі квартири в Білогородці затримали. Він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання та співпрацює зі слідством.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко під час брифінгу 23 червня.

За його словами, чоловіка затримали, йому мають оголосити про підозру за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу "Вбивство за обставин, які обтяжують покарання". Якщо провину доведуть, то підозрюваному загрожує довічне ув'язнення.

Щодо жорстокого вбивства у Білогородці, то підозрювана особа затримана, вона почала співпрацю зі слідством, її очікує підозра за частиною 2 статтею 115 ККУ – це вбивство з особливо обтяжуючими мотивами, і надалі буде кримінальна справа, суд і рішення суду. Якщо суд його визнає винним, то може бути (покарання - ред.) аж до пожиттєвого ув’язнення, - наголосив Геращенко.


Контекст. 21 червня у селі Білогородка Бучанського району у п’ятиповерховому житловому будинку у квартирі на третьому поверсі стався вибух, після чого одна з квартир загорілася. Згодом президент Володимир Зеленський наказав якнайшвидше встановити причини трагедії.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що загиблому чоловіку, якого знайшли після пожежі, завдали кілька ножових поранень, перерізали горло, після чого вирізали йому серце та частина легень, а вже потім тіло облили легкозаймистою речовиною та підпалили.

Згодом встановили особу можливого вбивці - чоловік 1978 року народження, моряк, проживає неподалік, прийшов до будинку, щоб влаштувати пожежу для приховання скоєного злочину. Сім’я з цим чоловіком не проживає, його рідні зараз перебувають у Севастополі. Мотиви злочини поки невідомі.

Читайте також

1