Підписано декларацію щодо європейської перспективи України

Декларація фіксує підтримку європейської перспективи нашої держави з боку Литви
Підписано декларацію щодо європейської перспективи України
Зустріч президента України та президента Литви Фото: Офіс президента
18 Березня 2021, 14:32
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський та президент Литовської Республіки Гітанас Наусєда, який перебуває в Україні з офіційним візитом, підписали Спільну декларацію щодо європейської перспективи України.

Як повідомляє Офіс президента, спільна декларація фіксує підтримку європейської перспективи нашої держави з боку Литовської Республіки.

Документ визначає, що, відповідно до статті 49 Договору про Європейський Союз, Україна, як і будь-яка європейська держава, яка поважає цінності, закріплені у статті 2 цього Договору, і зобов’язується їм слідувати, може подати заявку на членство у Євросоюзі у разі дотримання всіх умов і зобов’язань.

При цьому Литовська Республіка підтримає Україну, коли наша держава вирішить подати заявку на членство в ЄС, - зазначили в ОП.


Нагадаємо, у грудні 2020 року президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Литовської Республіки Гітанасом Наусєдою.

Очільники двох держав обговорили ситуацію з поширенням та запобіганням COVID-19, поділилися інформацією щодо впливу карантинних заходів на економіку та епідемічну ситуацію в Україні й Литві.

18 березня Наусєда прибув до України з офіційним візитом.

1