Підрозділи ДП "Документ" за кордоном запровадили обов`язковий електронний запис через величезні черги

"Мобілізаційний ажіотаж" дістався паспортних сервісів за кордоном
Важливо
Підрозділи ДП "Документ" за кордоном запровадили обов`язковий електронний запис через величезні черги
16 Квітня 2024, 07:39
читать на русском

Закордонні підрозділи державного підприємства "Документ" з 15 квітня скасували "живі" черги. Тепер для оформлення паспортів потрібно обов'язково здійснити електронний запис.

Про це повідомляється на сторінці ДП "Документ" у Фейсбуці.

"З 15.04.2024 закордонні підрозділи ДП Документ у Німеччині (Мюнхен, Берлін, Кельн), Польщі (Варшава, Краків, Вроцлав, Ґданськ), Іспанії (Мадрид, Валенсія), Чехії (Прага), Словаччині (Братислава), Італії (Мілан) та Туреччині (Стамбул) запроваджують прийом громадян на оформлення документів за попереднім записом до електронної черги. Отримання послуг у порядку «живої черги» не буде можливим, - сказано у повідомленні.

До цього електронна та "жива" черга діяли паралельно. Після запровадження нових правил ДП "Документ" збільшив кількість талонів попереднього запису та посилив засоби верифікації користувачів. Проте українці все одно скаржаться, що до електронної черги записатися дуже складно, тому що не вистачає місць.

Також сервіс підкреслив, що отримання та видача готових документів здійснюється як і раніше в порядку живої черги.

Як відомо, після прийняття законопроєкту про мобілізацію українці за кордоном масово пішли за паспортами - у мережі показали відео черг. Коли закон вступить в дію, то оформити новий паспорт можна буде лише за наявності військового квитка.

Зазвичай паспорти можна було оформити в українських консульських установах за кордоном. Але з початком повномасштабного вторгнення Росії з України виїхали мільйони українців і консульства, які й раніше були перевантажені, перестали справлятися з цим потоком. Тому у деяких містах Європи відкрилися паспортні сервіси державного підприємства "Документ", яке має повноваження посередника.

Нагадаємо, Верховна Рада схвалила в другому читанні законопроєкт про мобілізацію №10449. За відповідне рішення проголосували 283 народних депутатів.

Читайте також

1