Підрядники вкрали 1,5 млн, виділених на будівництво ковід-відділення 

СБУ викрила схему розкрадання державних грошей
Підрядники вкрали 1,5 млн, виділених на будівництво ковід-відділення 
Фото: СБУ
30 Червня 2021, 06:07
читать на русском

Служба безпеки України  викрила схему розкрадання державних грошей, які було виділено на будівництво відділення для прийому хворих на COVID-19 у Закарпатській області.

Як повідомляє пресслужба СБУ, вартість інфраструктурного проєкту становила понад 10 млн грн. З цієї суми учасники оборудки привласнили більше ніж 1,5 млн.

Встановлено, що у 2020 році місцева комерційна структура одержала перемогу у тендері на проведення будівельних і ремонтних робіт медичного об'єкта. Згідно з укладеним договором, підрядники мали провести реконструкцію одного з корпусів лікарні під приймальне відділення для хворих на COVID-19.

При цьому організатори схеми систематично вносили до актів виконаних робіт недостовірні дані про їх обсяг і вартість, а деякі з них були виконані лише на папері.

За матеріалами СБУ директору фірми-підрядника повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Нагадаємо, що у Черкасах підробляли довідки про результати ПЛР-тестування на коронавірус. Підроблені документи робили і для виїзду за кордон.

Читайте також