Підтримали росію, але виїхали в ЄС: десять депутатів від колишньої ОПЗЖ перебувають за кордоном

Двоє нардепів знаходяться на тимчасово окупованих територіях України
Важливо
Підтримали росію, але виїхали в ЄС: десять депутатів від колишньої ОПЗЖ перебувають за кордоном
ОПЗЖ
9 Червня 2022, 19:27
читать на русском

З України виїхало близько десяти депутатів від забороненої парламентської фракції "Опозиційна платформа – За життя".

Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук в інтерв’ю виданню "Український тиждень"

Таких залишилося близько десяти (ред. представники забороненої ОПЗЖ, що виїхали з України). Частина з них, підтримуючи росію, чомусь виїхали в Європу, — це для мене залишається парадоксом. Але я все-таки сподіваюся, що вони згадають, як складали присягу народного депутата України, повернуться додому і постануть перед українським судом. А далі — отримають відповідне покарання та спокутують свою провину, - сказав Руслан Стефанчук.

Він зазначив, що два нардепи від колишньої ОПЗЖ знаходяться на тимчасово окупованих територіях України. За їхніми словами, вони перебувають там не з власної волі, проте вичерпної інформації про них немає.

Стефанчук пояснив, що депутати, які перебувають за кордоном, не отримують зарплату.

Ми ж ухвалили законодавчий акт, згідно з яким, якщо людина не бере участь у засіданнях, вона не отримує заробітну платню, - додав він.

Нагадаємо, що 20 березня Рада національної безпеки та оборони ухвалила рішення призупинити на період воєнного стану діяльність партії "Опозиційна платформа – За життя". 14 квітня Верховна Рада ухвалила рішення призупинити діяльність проросійської фракції ОПЗЖ.

21 квітня колишня парламентська фракція партії "Опозиційна платформа - За життя", діяльність якої у Верховній Раді призупинила Рада національної безпеки та оборони України, стала депутатською групою "Платформа за життя та мир".

Верховна Рада на засіданні 12 травня ухвалила рішення про ліквідацію фракції "Опозиційна платформа - За життя".

22 травня у Верховній Раді з'явилася нова депутатська група "Відновлення України", до складу якої увійшли 17 народних депутатів.

Читайте також