Пік смертності від COVID-19 в Україні ще не минув - прогноз НАН

У більшості областей відбувається зниження кількості інфікувань
Пік смертності від COVID-19 в Україні ще не минув - прогноз НАН
Коронавірус, лікарня (фото: kyivcity.gov.ua)
19 Квітня 2021, 03:12
читать на русском

У Національній академії наук заявили, що в Україні ще не минув пік з летальними випадками від ускладнень, спричинених коронавірусом.

В оприлюдненому прогнозі НАН України зазначається, що зниження смертності від ускладнень COVID-19 можна очікувати наступного тижня.

За летальними випадками піковий період ще не подолано. Початок зниження кількості летальних випадків можна очікувати наступного тижня, - йдеться у прогнозі.

Водночас науковці вважають, що пік виявлених випадків коронавірусу за одну добу вже минув в період від 7 до 13 квітня. У більш як половині областей України відбувається зниження кількості інфікувань вірусом.

Читайте також

Хоча дані офіційної статистики можуть бути незначно спотворені через нерегулярність внесення застарілих випадків, але динаміка загальної кількості позитивних ПЛР-тестів вказує, що період плато пройдено і почалося зниження, - зазначили у НАН.

На думку вчених, Україна проходить піковий період і за кількістю нових госпіталізацій. Попри це, наповненість ліжок з кисню зростає. Науковці очікують приблизно через два тижні поліпшення госпітальної динаміки.


Контекст. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вважає, що ситуація з коронавірусом в окремих областях напружена. В деяких регіонах спостерігається зменшення кількості нових випадків та госпіталізацій. Тому, вважає він, вводити загальнонаціональний локдаун сенсу немає.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що епідемія коронавірусу в Україні починає йти на спад.

Читайте також наш матеріал: Мутація коронавірусу: що відомо про нові штами та чим вони небезпечні

1