Пилова буря у Києві: де дихати найважче

Киян просять по можливості не виходити на вулиці
Головне
Пилова буря у Києві: де дихати найважче
Пилова буря у Києві (Фото: Збруч)
22 Червня 2021, 19:59
читать на русском

За інформацією космічних спостережень, над Лівобережною частиною України зафіксовано пилову бурю "Астраханський суховій". Вона зачепила Київ і спричинила підвищення показників пилу у повітрі.

Про це повідомили у КМДА.

За результатами моніторингу якості повітря на двох автоматизованих постах спостереження у Києві зафіксовано підвищення концентрацій пилу: пост спостереження № 4 (вул. Вербицького 26) у Дарницькому районі і пост спостереження № 8 (Харківське шосе, 7/1) у Дніпровському районі.

Шкідливі речовини накопичуються з більшою або меншою інтенсивністю в атмосфері міста залежно від метеорологічних умов: температури повітря, швидкості вітру та атмосферного тиску.

Якщо температура повітря стрімко зростає, то це перешкоджає перемішуванню шарів повітря – гаряче повітря не дає забруднювальним речовинам підійматися вгору, - пояснили екологи.

Оскільки за тиждень середньодобова температура у Києві підвищилась з 18℃ до 25,2℃, то це спричинило смог, який дошкуляє киянам.

За таких умов фахівці рекомендують населенню, яке належить до групи ризику (хронічні захворювання дихальних шляхів, алергічні реакції, захворювання серцево-судинної системи), утриматися від перебування на вулиці, зачинити вікна. Якщо ж є нагальна потреба вийти на вулицю, слід взяти з собою чисту воду та захист для дихальних шляхів.

Нагадаємо, піщано-пилова буря накрила столицю та Київську область, брудне повітря видно навіть із космосу. Кияни та мешканці області повідомляють у соцмережах, що у повітрі відчуваються частинки піску, на вулицях обмежена видимість.

Читайте також

1