Після Нового року ситуація з електрикою може ще погіршитися - ДТЕК

На повне відновлення енергосистеми знадобиться на менше року-двох
Головне
Після Нового року ситуація з електрикою може ще погіршитися - ДТЕК
Електроенергія (Фото: pexels)
21 Грудня 2022, 10:12
читать на русском

Попри те, що через пошкодження критичної інфраструктури України російськими окупантами, українці і так годинами сидять без світла, а деякі ще й без опалення та води, після Нового року може стати ще гірше – росіяни здатні ще на 3-4 масовані атаки, а через похолодання зростає споживання електроенергії.

Таку думку висловив виконавчий директор ДПЕК Дмитро Сахарук, інформує "Обозреватель".

За його словами, ситуація може покращитися у квітні, коли пройде пік зимового споживання електроенергії, можливо і в агресора вичерпаються запаси ракет. Сахарук підкреслив, що графіки відключень збережуться щонайменше до другого весняного місяця 2023 року. Однак, якщо обстріли продовжаться, це може затягнутися.

Думаю, що на це (відновлення. – Ред.) потрібно від року до двох, а може навіть більше, залежно від об'єктів, які потрібно повністю відновити. Далі треба зрозуміти, що хочемо робити: напевно ми не будемо все обладнання відновлювати, тому що не все воно було новим, не все воно було модернізовано, і, напевно, нам потрібно буде будувати нове", – розповів виконавчий директор ДПЕК.

Він також додав, що енергетики не беруться давати оцінок – точнішими у цьому питанні будуть військові експерти, оскільки ситуація насамперед залежить від ресурсів ворожої армії, наскільки Україні вдасться покращити протиповітряну оборону, отримавши нові зразки ППО від західних партнерів та інших критеріїв.

Нагадаємо, Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов вважає, що у росіян лишилось запасів ракет на 3 – 4 атаки, але після цього в них будуть вичерпані усі запаси, що неприпустимо для військових.

Читайте також

1