Ще 3-4 атаки: Данілов прогнозує, що на росії скоро закінчаться ракети

Українські військові також навчилися збивати дрони-камікадзе
Головне
Ще 3-4 атаки: Данілов прогнозує, що на росії скоро закінчаться ракети
Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов (фото: УНІАН)
19 Грудня 2022, 13:24
читать на русском

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов вважає, що у росіян лишилось запасів ракет на 3 – 4 атаки, але після цього в них будуть вичерпані усі запаси, що неприпустимо для військових.

Про це стало відомо з інтерв'ю Данілова УП

Якщо рахувати на великі атаки, які у нас уже відбулися, то у них залишилося максимум на дві-три, може, на чотири нашкребуть. Але тоді вони повністю залишаться без ракет, що є неприпустимо, адже у них можуть з’явитися зовсім інші виклики і вони мають хоч якийсь запас залишити, - вважає секретар РНБО.

За його словами, "ту межу, яку по нормативах вони б мали втримувати, вони її вже пройшли і пройшли доволі давно". Однак, уточнив він, в арсеналі росіян більш-менш достатньо ракет С-300.

Також Данілов зауважив, що військові навчились збивати іранські дрони-камікадзе "Shahed-136/131", якими озброїлись росіяни.

У них є "Шахеди", але хочу зауважити, що ми навчилися з ними боротися.  Якщо немає якихось форс-мажорів, то нещодавно був випадок, коли ми всі 100%, які вони направляли, збили, - підкреслив він.

Нагадаємо, 16 грудня, російські війська вкотре завдали масованого удару по Україні. Внаслідок пошкоджень об'єктів критичної інфраструктури в енергосистемі було оголошено НС. Внаслідок ракетного обстрілу окупантами електроенергетичної інфраструктури України сталася втрата понад 50% споживання об'єднаної енергетичної системи.

Читайте також