Після війни: Кабмін призупинив створення реєстру олігархів

Реєстр олігархів створять через три місяці після закінчення війни
Головне
Після війни: Кабмін призупинив створення реєстру олігархів
Олігарх (Фото: vgudok.com)
22 Вересня 2023, 12:09
читать на русском

Кабінет міністрів вніс зміни до плану заходів щодо запобігання зловживанню надмірним впливом особами, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархами).

Про це свідчить розпорядження № 827-р.

Згідно з документом, функціонування та забезпечення можливості наповнення Реєстру олігархів планується через три місяці з дня припинення/скасування воєнного стану.

Раніше такий реєстр планували створити через три місяці з дня опублікування висновку Венеційської комісії до закону про олігархів.

В Україні у 2021 році ухвали закон про олігархів (проєкт президента Володимира Зеленського). Законом передбачено обмеження прав бізнесменів та створення спеціального реєстру, куди будуть вносити олігархів.

Нагадаємо, наприкінці червня 2022 РНБО України затвердила Положення про реєстр олігархів, а президент Володимир Зеленський своїм указом ввів його у дію.

Водночас секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов у липні 2022 заявив, що в Україні вже готовий реєстр олігархів, але ще не було жодного рішення, щоб когось до нього вносити.

Читайте також

1