Більше десяти олігархів: хто найбагатша людина України

РНБО вирішує, чи визнавати людину олігархом
Ексклюзив
Більше десяти олігархів: хто найбагатша людина України
Гроші, долари (Фото: pexels)
8 Листопада 2021, 17:49
читать на русском

В Україні щонайменше 13 осіб відповідають критерію "олігарх", проте найбагатшою людиною вважається Рінат Ахметов, у якого є понад 7,6 млрд доларів.

Про це йшлося в матеріалі Парламент.ua.

На мою думку, і за критеріями апарату РНБО, які ми враховуємо, готуючи цей документ, ми маємо на увазі 13 осіб, яких ми можемо з упевненістю віднести до олігархічного середовища. Які мають дуже великий вплив всередині і зовні нашої країни, - сказав секретар РНБО Олексій Данілов.

Так олігархами можна назвати:

  • Ріната Ахметова (7,6 млрд дол), з ним асоціюють медіа холдинг "Медіа Група Україна".
  • Ігоря Коломойського (1,8 млрд дол), є кінцевим бенефіціарним власником телеканалу "1+1" та сайту УНІАН, з ним пов'язують депутатську групу "За майбутнє".
  • Петра Порошенка (1,6 млрд дол), офіційно придбав телеканал "Прямий", з його ж ім'ям пов'язують "5 канал", має свою фракцію "Європейська солідарність" у парламенті.
  • Віктора Пінчука (2,5 млрд дол), йому належить Star Light Media Group.

Аграрного магната Юрія Косюка можна віднести до олігархів. Зокрема, йому приписують фінансування партії "Батьківщина". Також статки Вадима Новинського перевищують 1,4 млрд дол, а подружжя Герег - власники мережі магазинів "Епіцентр", які досі перебувають у статусі народних обранців.

Нагадаємо, бізнесові інтереси найбагатших громадян України базуються в провідних галузях української економіки.

1