Після втрати "Москви" росія перекинула на острів Зміїний засоби ППО, - Міноборони Британії

Активність Росії на острові Зміїний сприяє блокаді українського узбережжя
Після втрати "Москви" росія перекинула на острів Зміїний засоби ППО, - Міноборони Британії
Острів Зміїний Фото: facebook.com/navy.mil.gov.ua
6 Червня 2022, 09:11
читать на русском

Після втрати крейсера "Москва" у квітні, росія, ймовірно, перекинули на острів Зміїний кілька засобів ППО, включаючи системи SA-15 і SA-22. Вони призначені для блокади Чорного моря.

Про це повідомляє Міноборони Великої Британії в Twitter.

Ймовірно, ця зброя призначена для протиповітряної оборони російських військових кораблів, що діють в районі острова Зміїний, - йдеться в повідомленні.

Активність Росії на острові Зміїний сприяє блокаді українського узбережжя і перешкоджає відновленню морської торгівлі, в тому числі експорту українського зерна, вважають в британській розвідці.

У зведенні зазначається, що рано вранці 5 червня російські крилаті ракети повітряного базування Х-101 завдали удару по залізничній інфраструктурі в Києві, ймовірно, в спробі зірвати постачання західної військової техніки передовим українським частинам.

Крім того, на Донбасі тривають запеклі бої в місті Сєвєродонецьк, і російські війська продовжують просуватися до Слов'янська в спробі оточити українські сили.

Нагадаємо, що українським військовим потрібно буде зайти на територію рф для того, щоб повернути Донбас, проте це може мати негативні міжнародні наслідки для України.

Читайте також

1