Потрібно зайти на територію рф: у МВС розповіли про визволення тимчасово окупованих територій

ЗСУ не штурмуватимуть Херсон
Важливо
Потрібно зайти на територію рф: у МВС розповіли про визволення тимчасово окупованих територій
Війна в Україні / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
5 Червня 2022, 16:25
читать на русском

Українським військовим потрібно буде зайти на територію рф для того, щоб повернути Донбас, проте це може мати негативні міжнародні наслідки для України.

Про це повідомив радник голови Міністерства внутрішніх справ Віктор Андрусів у Telegram.

Набагато складніше якраз відбивати Донбас: для цього нам треба зайти на територію росії. Інакше доведеться відбивати території фактично в лоб. А такий захід на території рф може мати негативні міжнародні наслідки для нас і втрату підтримки наших союзників, - сказав Віктор Андрусів.

Своєю чергою ЗСУ не будуть штурмувати Херсон для його визволення. Оскільки, за словами Андрусіва, буде достатньо нанести будь-який розсікаючий удар між Херсоном і Новою Каховкою, або зі сторони Енергодара. У результаті - російські військові будуть в оточенні та відрізані від Криму.

Брати Херсон тяжкими боями зі стратегічної точки зору, немає жодного сенсу. Ми просто повернемо собі своє місто, ворог відійде подалі від Херсона, але все одно створюватиме нам багато проблем. Для російської армії загрозливою ситуацією буде, якщо ми візьмемо Нову Каховку, бо стратегічна цінність цього міста дуже велика, - пояснив він.

Нагадаємо, Україна зможе повернути всі окуповані росією території, в тому числі й анексований Крим.

Читайте також

1