ЗСУ звільнили понад 20 населених пунктів на Херсонщині, - голова ОВА Лагута

Українські військові продовжують йти вперед, звільняючи Херсонщину
ЗСУ звільнили понад 20 населених пунктів на Херсонщині, - голова ОВА Лагута
ЗСУ знищили російський танк / Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA
1 Червня 2022, 19:34
читать на русском

У Херсонській області з боку Дніпропетровщини звільнено понад 20 населених пунктів.

Про це повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Геннадій Лагута.

За його словами, Збройні сили України продовжують йти вперед, звільняючи Херсонщину.

Крім цього, обстановка на тимчасово окупованій Херсонщині залишається стабільно важкою. Відсутній мобільний зв’язок та частково Інтернет на території області, яка тимчасово перебуває під окупацією.

На деокупованих територіях області, у Кочубеївській та Нововоронцовській територіальній громадах, частково наявний мобільний зв’язок.

Зв’язок з більшістю тергромад встановити не вдається. Окупанти вживають усіх заходів, щоб закрити для громадян України, усі можливі доступи до правдивої інформації. Намагаються підключити Інтернет та мобільний зв’язок через російських провайдерів та операторів, - заявив Лагута.

На території громад, з якими вдалося встановити зв'язок, ситуація змінилась мало – наявне газо-, водо- та електропостачання, в більшості громад криза з медикаментами, паливом та продуктами харчування.

Лагута наголосив, що в частині громад та населених пунктів тяжкі наслідки після обстрілів окупантів (зруйновані будинки та комунальні мережі, пошкоджено зв'язок та інтернет).

По можливості проводиться ремонт мереж та надається допомога населенню волонтерами та благодійними організаціями. Залишається проблема з виплатою пенсій та соціальної допомоги. Потрібен певний час для налагодження зв’язку з громадами, - додав він.

Робота щодо відновлення мобільного зв’язку та Інтернету українських операторів проводиться.

Нагадаємо, що у Держдумі планують приєднати Донецьку, Луганську та Херсонську області до росії вже у липні.

Читайте також