Буданов: До кінця року українські війська зайдуть на територію Криму

Головний розвідник країни вірить, що Україна поверне всі окуповані рашистами території
Головне
Буданов: До кінця року українські війська зайдуть на територію Криму
Крим – це Україна (фото: facebook.com/SecurSerUkraine)
24 Травня 2022, 18:20
читать на русском

Україна зможе повернути всі окуповані росією території, в тому числі й анексований Крим.

Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв'ю "Українській правді".

За його словами, активна фаза війни має піти на максимальний спад до кінця року.

Ресурсів у Росії для ведення нормальної війни є на 12 місяців. Вона закінчиться єдиним: поверненням наших окупованих територій, - заявив Буданов.

На уточнююче запитання, чи буде деокуповано Крим, він відповів: "Авжеж. А ви що, не вважаєте Крим окупованою територією?".

Керівник ГУР каже, що рашисти "можуть не визнавати, що ми його повернемо", але "до кінця року ми маємо, як мінімум, зайти на територію Криму".

Тим часом заступник голови Ради безпеки росії дмитрій мєдвєдєв заявив, що ідея автономії Криму у складі України - це "пряме хамство на адресу Росії, загроза її територіальної цілісності і привід для початку повноцінної війни".

Нагадаємо, міністр закордонних справ  Дмитро Кулеба впевнений, що Україна під час війни з росією зможе повернути собі всі окуповані рашистами території.

У листопаді минулого року президент Володимир Зеленський під час пресмарафону звинуватив колишнього секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олександра Турчинова у втраті Україною Криму. Президент заявив, що Турчинов - один із тих людей, які втратили Крим, а п'ятий президент Петро Порошенко — людина, яка втратила Донбас.

Читайте також