Зеленський про Кримську платформу: потрібно повернути Україні українське

Україна підготувала стратегію деокупації та реінтеграції півострова
Зеленський про Кримську платформу: потрібно повернути Україні українське
Шторм на Чорному морі (Фото: Відпочинок у Криму)
16 Березня 2021, 12:43
читать на русском

Кримська платформа сприятиме поверненню окупованого Росією Криму до України.

Впевненість у цьому висловив президент України Володимир Зеленський, який у своєму Твіттері  повідомив про стратегію деокупації та реінтеграції півострова.

Сім років тому Росія влаштувала фейковий референдум у Криму. Україна вперше після незаконної анексії підготувала Стратегію деокупації та реінтеграції півострова, - заявив глава держави.

Читайте також

За словами Зеленського, українська влада "об'єднує світ на базі Кримської платформи, щоб повернути Україні українське".


Нагадаємо, у Міністерстві закордонних справ розпочали новий етап активної адвокації Кримської платформи, який передбачає інформування міжнародних партнерів про деталі кампанії щодо Кримської платформи.

5 жовтня перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова повідомила, що Україна хоче запросити Російську Федерацію до заходів міжнародної Кримської платформи щодо питань деокупації півострова, проте невпевнена, що Москва зможе прийняти це запрошення.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган запевнив у готовності його країни підтримати майбутню платформу щодо деокупації Криму. Туреччина також готова бути активним учасником Кримської платформи.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зустрівся з Державним секретарем у закордонних справах і справах співдружності націй та розвитку Великої Британії Домініком Раабом та проінформував його про створення Кримської платформи — нового міжнародного майданчика, який консолідує міжнародні зусилля з деокупації Криму — та запросив Велику Британію до участі у ньому.

Також Кулеба провів телефонну розмову з міністром Європи та закордонних справ Французької Республіки Жаном-Івом Ле Дріаном, у якій запросив Францію до участі в Кримській платформі.

1