Зеленський звинуватив Турчинова і Порошенка у втраті Криму та Донбасу

Президент наголосив, що це його особиста думка
Головне
Зеленський звинуватив Турчинова і Порошенка у втраті Криму та Донбасу
Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua
26 Листопада 2021, 16:27
читать на русском

Президент Володимир Зеленський під час пресмарафону звинуватив колишнього секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олександра Турчинова у втраті Україною Криму.

Президент заявив, що Турчинов - один із тих людей, які втратили Крим, а п'ятий президент Петро Порошенко — людина, яка втратила Донбас.

Давайте чесно: пан Турчинов розглядається — я його не звинувачую — як один із тих людей, які втратили Крим, а пан Порошенко — один із таких людей, які втратили Донбас. Ось і все. Це моя думка. Думка, — сказав він.

Також Зеленський відкинув звинувачення на адресу першого заступника секретаря РНБО Руслана Демченка в лобіюванні підписання Харківських угод у 2010 році, внаслідок яких Україна продовжила термін перебування російського Чорноморського флоту у Криму.

Щодо Харківських угод... я на засіданні РНБО підняв це питання... Щодо Руслана Демченка... Коли я став президентом України, у людини, яку ви постійно підтримуєте, товариша Порошенка, у цієї людини Руслан Демченко працював в Адміністрації президента... Саме з ним він робив ті чи інші розмови нормандських зустрічей і ті чи інші Мінські угоди, щоб ви знали, на посаді заступника міністра закордонних справ. Він не підписував ніякі Харківські угоди. Але є правоохоронні органи, хай вони розслідують, а він дає свідчення про це, -  сказав Зеленський.

Нагадаємо, 20 жовтня 2020 року у посланні до Верховної Ради Володимир Зеленський заявив, що ті, хто "здав Крим" у 2014 році, мають понести відповідальність. При цьому він додав, що тут питання не у помсті, а питання - у справедливості.

Читайте також

1