Після затишшя дощів побільшає - синоптики про погоду в Україні на три дні

Циклони не відпускають опади з України
Після затишшя дощів побільшає - синоптики про погоду в Україні на три дні
Дощ (Фото: picabu)
22 Травня 2021, 07:13
читать на русском

Протягом вихідних синоптичні процеси над Україною чергуватимуться.

За даними Українського гідрометцентру, у суботу у більшості областей переважатиме гребінь антициклону -  більше сонця та менше дощів, лише до заходу ввечері наблизиться атмосферний фронт з грозовими дощами.

В неділю та понеділок активізується циклонічна діяльність, зона опадів просуватиметься із заходу на схід, відповідно дощів побільшає.


Вдень 22 травня у східних та Запорізькій областях, у більшості західних областей очікуються невеликі короткочасні дощі,  грози та пориви вітру 15-20 м/с. На решті території без опадів. Температура повітря вночі становитиме 6-13, вдень 19-25 градусів.

23 травня у західних, північних та Вінницькій областях невеликий короткочасний дощ, 24 травня у більшості областей країни невеликі, місцями помірні дощі з грозами, на Чернігівщині та Сумщині значні дощі.

Температура повітря вночі становитиме 8-15, вдень 18-24 градуси, 23 травня на півдні та сході країни до 28 градусів.

Читайте також

За прогнозом синоптиці Наталки Діденко, у суботу в країні буде суха та тепла погода.

Протягом дня очікується +20+24 градуси, в західних областях +17+22 градуси. У неділю на південному сході України - найтепліше, +23+26 градусів.

22 травня дощів не очікується, тільки надвечір на Заході з'явиться перший фронтальний дощ із грозою.

У неділю, 23-го травня, цей атмосферний фронт із північного заходу принесе дощі в західні області України, на Північ та в Центр, окрім Дніпропетровщини. На Півдні та Сході втримається суха сонячна тепла погода. Температура повітря залишиться приблизно в суботніх межах, - розповіла вона.

22 травня в західних областях України пориви південно-західного вітру можуть досягати штормових поривів, 15-20 метрів за секунду.

Нагадаємо, синоптики обіцяли, що антициклон Vesna витіснить дощову погоду з України та принесе сонце і потепління.

1