Півмільйона штрафу і чотири роки тюрми: у Дніпрі підлітки побили вікна в тролейбусах - відео

Хулігани розтрощили каменями чотири тролейбуси у депо Дніпра
Півмільйона штрафу і чотири роки тюрми: у Дніпрі підлітки побили вікна в тролейбусах - відео
Розтрощений тролейбус (скріншот відео 5 каналу)
7 Грудня 2020, 20:53
читать на русском

У Дніпрі підлітків, які побили вікна у тролейбусах хочуть відправити за ґрати на чотири роки, а з їхніх батьків стягнути півмільйона гривень штрафу.

Про це йдеться у сюжеті 5 каналу.

У Дніпрі компанія підлітків 12-14 років, шукаючи розваг на вихідні, залізла на територію тролейбусного депо і побила вікна у чотирьох тролейбусах, аби зробити селфі.

Аби поремонтувати тролейбуси, треба вставити нове скло, яке коштує майже півмільйона гривень. Крім того, замовлене скло доведеться чекати майже тиждень, аби знову випустити тролейбуси на маршрути. Керівництво депо хоче стягнути збитки з батьків хуліганів.

Ну ці ж хлопці, вони не розуміють. Робили селфі на тлі понівечених тролейбусів. Але є в них, напевно, батьки, які їх виховували і, звичайно, хтось має відповідати за це і відшкодувати збитки, – сказав Олег Кононов, начальник тролейбусного депо у Дніпрі.

Читайте також

Одного з підлітків "на гарячому" затримали самі працівники депо, на нього поліціянти вже склали адмінпротокол. Особи ще трьох його колег встановлені, їхнім пошуком займаються правоохоронці.

Якщо вину хлопців доведуть у суді, підлітки нестимуть кримінальну відповідальність за статтею "Хуліганство", яка передбачає до 4 років позбавлення волі.

Поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 2 ст 296 ККУ –"хуліганство". Ми встановили особи принаймні трьох хлопців, які могли там бути в цей момент, під час вчинення кримінального правопорушення. Найближчим часом будемо спілкуватися з адміністрацією шкіл, розташованих поблизу. Бо ми розуміємо, що найімовірніше – це підлітки, які проживають поряд з цим депо, тому поліція в цьому напрямі працює, – розповіла Ганна Старчевська, речниця національної поліції в Дніпропетровській області.

Нагадаємо, у Потелицькій середній школі Жовківського району Львівщини заступниця директора з виховної роботи побила шестикласника. Між завучем і школярем виник конфлікт. Учень нахамив педагогу, а та у відповідь, не контролюючи своїх емоцій, надавала потиличників шестикласнику.

1