Племінник нардепа-"слуги" Касая є бенефіціаром компанії, яка отримала 30 мільйонів у справі про куртки для військових

До повномасштабного вторгнення Касай був директором Палацу спорту "Юність" компанії "Мотор Січ", яка належала підозрюваному у держзраді В'ячеславу Богуслаєву
Головне
Племінник нардепа-"слуги" Касая є бенефіціаром компанії, яка отримала 30 мільйонів у справі про куртки для військових
25 Серпня 2023, 16:34

Одним із бенефіціарів "турецької" компанії, в якої Міноборони втричі дорожче купувало "зимові" куртки для українських військових, є племінник нардепа від "Слуги народу" з оборонного комітету.

Про це свідчать матеріали розслідування "Української правди".

"Одним із власників турецької компанії, яка отримала 30 мільйонів доларів від Міністерства оборони, і від якої відомство натомість отримало літні куртки замість зимових за завищеною в декілька разів вартістю, був племінник народного депутата президентської фракції "Слуга народу". Депутата, який входить до парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки". - пишуть журналісти.

Мова йде про племінника депутата Геннадія Касая Олександра. Його офіційно вивели з кампанії вже після угоди з Міноборони по закупівлі курток, але зміни в юридичних особах можна прослідкувати в турецькій пресі.

"Резніков і Касай просто не знали, що зміни в юридичних особах турки відображають в офіційній газеті. На цьому, власне, покидьки і прокололися. Підсумуємо. Народний депутат президента разом з міністром оборони президента крадуть в ЗСУ. Чекаємо на реакцію президента…", —прокоментував інформацію керівник "Центру протидії корупції" Віталій Шабунін.

Цікаво, що до повномасштабного вторгнення він був директором Палацу спорту "Юність" компанії "Мотор Січ", яка належала підозрюваному у держзраді В'ячеславу Богуслаєву. Брат нардепа також багато років працював у Богуслаєва.

Нагадаємо, у серпні журналісти виявили, як Міністерство оборони закупило у Туреччині літню військову форму, але в Україну вона вже приїхала по документах як "зимова" і за втричі дорожчою ціною.

Зокрема, документи свідчать, що 4900 курток (і штанів), які в одному документі вказуються загальною вартістю $142 тис., згодом указуються за ціною $421 тис. Ціна за "камуфляжні" куртки з $29 доларів за штуку зросла до $86 доларів за "зимові повітрозахисні" куртки.

Читайте також

1