Податкові дані українців зберігатимуться в Польщі

Уряд ухвалив таке рішення через міркування безпеки.
Податкові дані українців зберігатимуться в Польщі
Документи Фото: AlphaTradeZone з Pexels
13 Лютого 2024, 11:38
читать на русском

Кабмін вирішив укласти договір між Державною податковою службою та польською урядовою установою відносно тимчасового розміщення на території Польщі інформаційних ресурсів ДПС. Рішення ухвалили 19 січня 2024 року.

Про це пише ЕП з посиланням на протокол уряду.

У протоколі зазначено: "Погодитися з пропозицією Мінфіну та ДПС щодо укладання ДПС на період воєнного стану в Україні договору з визначеною Урядом Республіки Польща установою про надання послуг з тимчасового розміщення державних інформаційних ресурсів ДПС у мобільному центрі обробки даних, розташованому на території Республіки Польща".

Голова податкового комітету ВР Данило Гетманцев розповів, що мова йде про зберігання на території Польщі лише копій податкових даних українців, а не цілковите перенесення баз ДПС на територію Польщі.

"Над відповідним рішенням робота йшла ще з весни 2022 року. Потім робота дещо затихла, але зараз вона фіналізувалася в остаточне рішення", — пояснив Гетманцев.

Він додав, що відповідне рішення ухвалили з безпекових міркувань. Натомість воно не пов'язане з намірами держави зберігати на території однієї з країн НАТО даних реєстру військовозобов'язаних.

Нагадаємо, 1 лютого в Україні запрацював державний реєстр санкцій. У реєстрі знаходяться дані про 17 тисяч 202 особи та компанії, на які в Україні накладені обмеження.

Читайте також

1