Подоляк пояснив, чому влада не оприлюднила дату нападу РФ на Україну

Істерика про російське вторгнення розпочалася ще з жовтня
Важливо
Подоляк пояснив, чому влада не оприлюднила дату нападу РФ на Україну
Війна в Україні, наслідки російських обстрілів / Фото: Pexels
29 Серпня 2022, 15:20
читать на русском

Українська влада не знала точної дати російського повномасштабного вторгнення на Україну, тому не повідомляла про це населенню.

Про це заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив у інтерв'ю "Фактам".

Що саме треба було сказати, якщо ніхто не знав дату наступу? Насправді ця істерика про те, що Росія неминуче нападе, почалася з жовтня. Дату можливого наступу називали разів п'ятнадцять або двадцять. Звичайно, ніхто не знав, що нас атакують саме 24 лютого, - пояснив Подоляк.

За його словами, іноземні розвідки також не називали конкретної дати наступу, конкретних термінів, передбачуваних напрямів та масштабів ударів.

А європейські держави взагалі категорично твердили, що війни не буде, що Росії, мовляв, це невигідно, бо вона надто зав'язана в бізнесі з ними й точно не піде масштабною атакою на Україну. З одного боку, були попередження наших партнерів, тих же американців та британців, що Росія можливо атакуватиме Україну, з іншого — не було конкретики, розвіддані були усічені, - додав Подоляк.

Нагадаємо, що нинішня влада України готувалась до війни з грудня 2019 року. Якби не готувались, російські танки були б уже в Варшаві. Тому усі твердження про відсутність підготовки не відповідають дійсності.

1