Поганий командир - гірше ніж полон. Що демотивує українських чоловіків йти у ЗСУ, - опитування

Серед основних причин, що демотивують українських чоловіків йти у ЗСУ, опитані назвали недостатнє матеріальне забезпечення, можливість отримати інвалідність або померти та невизначеність строків служби
Головне
Поганий командир - гірше ніж полон. Що демотивує українських чоловіків йти у ЗСУ, - опитування
Українські військові
2 Березня 2024, 07:36
читать на русском

Серед основних причин, що демотивують українських чоловіків йти у ЗСУ, опитані назвали недостатнє матеріальне забезпечення (65,6%), можливість отримати інвалідність або померти (64,1%), невизначеність строків служби (63,8%) та ймовірність потрапити до поганого командира (59,6%).

При цьому ймовірність потрапити до "поганого" командира опитаних лякає більше, ніж полон — 59,6% проти 50,8%, - свідчить соціологічне опитування дослідницької агенції Info Sapiens.

Також на думку респондентів, на ефективність ЗСУ у цьому році негативно впливають корупція в Міноборони (46,2%), брак озброєння та боєприпасів (35,7%), втома суспільства від війни (29%) і зменшення військової допомоги від партнерів (22,3%).

Нагадаємо, 25 грудня Кабмін вніс до Верховної Ради проєкт закону щодо мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. Але через низку зауважень цей проєкт було відкликано 11 січня. Після чого, 30 січня в Раду внесли оновлений законопроєкт. Головні тези оновленого законопроєкту можна прочитати тут.

Рада може прийняти новий законопроєкт про мобілізацію у другому читанні до кінця березня. До документа внесли понад 4 тисячі поправок.

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки відхилив норму про арешт банківських рахунків чоловіків, які порушують законодавство про мобілізацію, але підтримав позбавлення права керувати авто.

Читайте також